If-båt

Storen

Storen är cross cut skuren och tillverkas i 280 g Dimension som är en medium hård duk av blade konstruktion. Seglet är förhållandevis plant I sin övre del av två skäl. Dels är IF båten känslig för alltför mycket krängning. Båten kan visserligen seglas med kraftig krängning utan problem, men det går inte fort. För det andra är masten ej konad i toppen. Den böjer därför dåligt I toppen vilket gör att det kan vara svårt att trimma bort buk där. I nedre delen är seglet förhållandevis bukigt vilket beror på den stora spalten mellan genua och stor. Risken för inslag I den nedre delen är liten.

Seglet är utrustat med genomgående latta I toppen och alla lattor är profilerade för att få bästa anpassning till seglets form. En siktruta vid bommen och en ruta vid mastliket för att kunna se genuans skotning från lovartsposition är standard. Med hjälp av tellisar i akterlikets övre del kontrollerar man seglets twist.

I skothornet är seglet utrustat med en radiell förstärking för att inga rynkor ska uppstå från skotkraften.

 

Genuan

Genuan är crossradial skuren och i 240 g Dimension HTP+ som är en hård duk. På senare år vi börjat använda mjukare duk i nedre radiella delen för att förbättra seglets livslängd. Man kan också få hela seglet sytt i mjuk duk. Formstabiliteten blir något sämre men seglet går då att vika. Har man den hårda duken ska seglet rullas.

Cross-radial skärningen är i grunden ett cross cut segel med en radiell zon där diagonaltöjningen är som störst, nämligen i närheten av skothornet. Det gör att seglet håller formen bra när vinden ökar och livslängden ökar. En finess med cross-radial skärningen är att den radiella delen är byggd av väftorienterad duk d v s samma duk som seglet i övrigt. Den väftorienterade duken är betydligt stabilare än varporienterad duk som normalt används i radiella segel.

Eftersom två genuasegel är tillåtna under kappsegling finns en lätt-medium (0-7 m/s) och en medium-hård (3-11 m/s). Om man bara vill ha en genua rekommenderas medium-hård.

Seglet är utrustat med en siktruta, telltales och profilband.

Spinnakern

Spinnakern är triradialskuren och är i första hand gjord för att vara snabb på platt läns men den fungerar bra upp till brant slör. Den är mycket bukig för att erbjuda bra stabilitet I stora fält där vindarna ofta är störda.

Mätregeln anger ett max breddmått på halva höjden av spinnakern. Resten av spinnakerns bredd är fri. Det innebär att vi kan välja att antingen låta spinnakern bredda I övre delen eller I nedre delen. Vi har valt den nedre för att den ska gå bäst på platt läns. Det är sällan det lönar sig att skära på länsarna med en IF båt. Det gäller att segla platt utan att tappa fart.

Seglet sys I 0,75 oz Contender Superkote. Färger: Vit, blå och röd. Andra färger är tillgängliga mot pristillägg.

 

Trimanvisning

För att dina segel ska fungera optimalt är det viktigt att få rätt grundtrim på masten. Här följer några tips om hur man åstadkommer detta.

1.Ställ in rätt akterlutning på masten. Det har visat sig att IF båtens mast ska vara tämligen upprätt. Många IF seglare har provat att akterstaga masten som man gör på många 7/8 dels riggade båtar (ex. H-båt, Soling, Express) men resultatet har varit dåligt. Om man hänger ett lod i masttoppen skall lodet hänga c a 10-15 cm bakom masten vid bommen.

2. Se till att masten står i lod i sidled.

3. Spänn upp riggen och kontrollera riggspänningen. Vi använder en riggspänningsmätare som heter LOOSE typ B och den visar 32 ( 350 kg) på toppvanten och 19 ( 130 kg) på undervanten som grundinställning. Kontrollera nu hur masten står genom att flukta upp utefter mastrännan. Helst ska masten ha en svag förkrum på c a 2 cm. Om masten böjer mer beror det troligtvis på att spridarna är för bakåtsvepta. Det kan också bero på att masten står för hårt mot akterkant i mastfoten. Om så är fallet kan man sätta kilar av aluminium under framkant på masten.

Vi ändrar inte speciellt mycket på denna grundinställning av riggen. I lätt vind kombinerat med gammal sjö kan det dock vara bra att släppa ett par varv på alla vant för att få mer förstagssagg. I mycket hård vind kan det vara bra att spänna upp alla vant 1 varv i förhållande till utgångsläget.

Segel

Lättvind 0-4 m/s: Häckstaget ska vara löst. Flytta upp storskotsvagnen c a 20 cm från mitten och skota relativt löst så att den översta akterlikstellisen i storen pekar bakåt halva tiden. Den andra tellisen från toppen pekar bakåt hela tiden. Bomuthalet släpps in c a 3 cm från sträckt läge. Genuan hissas löst så att rynkorna precis försvinner. Om genuan känns svårstyrd d v s det är svårt att få lätellisarna att ligga snyggt ska man flytta fram skotpunkten eller höja upp focken i halshornet. Om inte det hjälper släpper man ett par varv på riggspänningen så att förstagssagget ökar. Då blir genuan rundare framtill och mer lättsyrd.

Mellanvind 4-7 m/s: Flytta ned skotvagnen mot mitten och skota hårdare. Översta akterlikstellisen i storen pekar mest framåt men detta beror också lite på hur mycket vågor det är. Ju mer sjö som bromsar båten desto mer twist måste man ha. Genuan skotas också hårdare än i lättvind så att akterliket kommer närmare spridaren, c a 5 cm. Börja jobba med häckstaget så att krängningen inte överstiger 15 grader. Om man upplever höjdproblem så kan man pröva att släppa bomuthalet.

Hårdvind: Det viktigaste i vindar över 8 m/s är att man får genuan att dra effektivt. När man upplever att det är för mycket kraft i seglen och att båten kränger för mycket så får man inte släppa på genuan utan det är storen som ska luftas ur. Var inte rädd för att plana ut storen ordentligt med häckstaget. Skotvagnen ska vara i mitten.

Genuan: Genuan tillverkas i 2 olika utförande: Lätt-medium och medium-hård. Lätt-medium går bäst i registret 0-7 m/s och medium-hård går bäst i registret 4-10 m/s. Båda seglen sys dock i samma duk och har samma skärning vilket innebär att lätt-medium genua klarar 10 m/s utan att man behöver vara orolig för att den ska bli förstörd.

Lycka till med dina segel och kontakta gärna Edman Sails om du har frågor om segel.

 

Resultat med Edmansegel:

1 gång SM guld

8 gånger Danskt mästerskap guld