C55

Storen

Storen är cross cut skuren och sys i 200 g HTP+ Dimension, en hård duk som gör seglet  formstabilt vilket är mycket viktigt på C 55 eftersom riggen har begränsade trimningsmöjligheter.
Seglet är utrustat med 3 genomgående lattor och de 2 nedre lattorna är profilerade för bästa anpassning till seglets form. En siktruta vid bommen och en ruta vid mastliket för att kunna se fockens skotning från lovartsposition är standard. Med hjälp av tellisar i akterlikets övre del kontrollerar man seglets twist.
Seglet är maximalt utbyggt i toppen och även i nedre delen är seglet utbyggt för maximal yta.

Fock

Focken är cross cut skuren och sys i 200 g HTP+ Dimension, som gör seglet  formstabilt. Seglet är utrustat med en siktruta och en tellerruta. De 3 lattorna är profilerade.

 

Spinnaker

Spinnakern är sydd i triradiell skärning och finns i 2 olika utföranden.
Länsspinnakern är i första hand gjord för bankappsegling. Den är mycket bukig och rund för att klara platt läns även när vindarna är störda.
Allroundspinnakern är avsedd för distanskappseglingar. Den är planare och snabbare på brant slör och halvvind.
Båda varianterna sys i Contender Superkote. Färger: Vit, blå och röd. Andra färger kan fås mot pristillägg.

Trimanvisning

För att dina segel ska fungera optimalt är det viktigt att få rätt grundtrim på masten. Här följer några tips om hur man åstadkommer detta.
1. Se till att masten står i lod i sidled.
2. Spänn upp riggen så att masten står spikrakt. Om masten böjer så är spridarna riktade för mycket bakåt. Det är mycket viktigt  att masten är riktigt inställd. Om masten böjer för mycket så blir storen alltför plan och då får man problem med höjden i lätt- och mellanvind.
3. Ställ in rätt förhållande mellan toppvant och undervant. Detta gör man under segling. Gå fram och flukta utefter mastens framkant. Den ska inte böja i sidled under förstagsinfästningen. Kaltoppen böjer av något åt lä. Masten ska alltså vara i princip rak i sidled. Då har du rätt förhållande mellan topp- och undervant.
4. Ställ in rätt vantspänning. Nu ska du skruva lika mycket i topp- och undervant. Som utgångspunkt kan man spänna riggen så att lä undervant är precis sträckt i mellanvind 4-6 m/s. I lätt vind släpper man ett eller ett par varv och i hårdvind spänner man upp ett eller ett par varv.

Segel

C 55:an saknar en del av de trimanordningar som många andra båtar har, exempelvis häckstag och skotvagn.  Därför är det extra viktigt att grundinställningarna är riktiga  I vindar under 5 m/s skotar man storen så att  den översta tellisen står 50% bakåt och 50% framåt. Om man upplever att telltales i focken är oroliga så beror det oftast på att man har för litet sagg i förstaget och det åtgärdar man genom att släppa i riggspänningen.
När vinden ökar över 5 m/s ska alla akterlikstellisar i storen peka bakåt. Bomuthalet dras så att seglet blir plant i nedre delen.
Det viktigaste i hårdvind är att styra så att båten inte kränger mer än 10-15 grader samtidigt som man bibehåller båtens fart. Det är en balansakt som kräver en del träning. Eftersom det är svårt att plana ut seglet så tvingas man släppa av på storskotet i hårdvind för att inte kränga för mycket. Man kan också pröva att  dra cunningham hårt och dra kicken hårt. Då böjer masten något  och buken flyttas fram vilket leder till att kraften i seglet miskar.
Lycka till med dina segel och kontakta gärna Edman Sails du har frågor om dina segel.

Resultat med Edmansegel:

1 gång SM guld

1 gång SM silver

1 gång SM brons